Äventyr med Grappa

Är min hund förkyld eller allergisk?

Denna gång kommer det inte att handla om något annat än Grappa. Här har han nu under några dagar varit snorig, slemmig och hoppar omkring och hostar. Inte för att jag kan se några speciella funktionsnedsättningar på honom, men det verkar helt enkelt som något inte står rätt till. Ja, jag menar att han är ju inte dödssjuk utan äter precis som vanligt. Jag hade nyligen en polare här, som påpekade att jag både dricker och brygger mycket öl gjort på humle. Han försökte säga till mig att Grappa kunde vara allergisk mot humle. Nog för att jag tyckte det lät dumt, men naturligtvis kan man inte vara säker. Allt kan hända, så jag bestämde mig för att ta honom till doktorn. Det är ju ändå så att jag måste ta hand om min trogna vän.

Besöket hos veterinären

Jag gick helt enkelt till min mycket välutbildade veterinär och sa allt som min kompis hade talat om. Han skakade dock på huvudet och log. Det skulle inte vara problemet, men det kunde vara något som var en form av allergisk reaktion. Han frågade då om jag hade skaffat några växter till julen redan nu. Ja, det enda jag hade placerat i hemmet var en antal vackra julstjärnor. Då lös hans ansikte upp och förklaringen var ett faktum. Grappa kan inte klara av julstjärnor, som i vissa fall irriterar hundars mun och svalg. Helt enkelt skulle jag prova att plocka bort dessa, vilket jag tog fasta på och gjorde.

Nu har jag en glad och frisk jycke igen

Ja, det var tur att jag fann ett svar på detta problem. Helt plötsligt börjar allt bli som vanligt igen. Tur är väl det då barnen kommer till helgen. De vill ju inte se en hostande och dreglande hund, som ser ut att ha fått en släng av rabies. Nä, så farligt var det ju som tur inte. Dessutom var det ju så att min polare var på rätt spår i alla fall. En allergisk reaktion var det. Ibland är det bra att ha goda vänner tillhands när man inte kan fatta saker och ting på egen hand. Sedan så kan jag ju utan bekymmer både brygga och dricka min öl som tidigare.

Tags :