Äventyr med Grappa

Dagen då kristallvasen gick i golvet

Jag hade en gång en vas, den vasen var hundra men var är den nu? Ja, var är den nu? Jovisst, den är på sopsorteringsstationen. Snabbt gick det också. Idag var det dags för mig att ha ledigt från jobbet och då var det naturligtvis dags att leka med barn och hund. Denna gång gick det dock inte så bra, utan min gamla ärvda kristallvas från gammelmormor gick i golvet. Här var det dags för barnen och mig att spela innefotboll, vilket vanligtvis har fungerat perfekt. Denna gång vill dock jycken vara med på ett hörn. Kanske var det vid en senare tanke dumt att göra detta i ett möblerat rum.

Så här gick det i alla fall till. Min son Tomas passade bollen till sin syster och hon skottade på det lilla målet. Ja, då hade Grappa, som hunden heter, bestämt sig för att vara målis. Han klarade galant att hindra mig från ett grymt nederlag mot mina barn, men rusade naturligtvis in i piedestalen som vasen stod på. Kras sade det med en gång, och vips var jycken som bortblåst. Som han visste att det var något illa som hade hänt. Hur som helst torkade vi tårarna och klappade vovven, för att sedan beställa pizza och skratta framför TV:n.

Tags :