Äventyr med Grappa

Det grymma ödet för Grappa

Det var efter lunch en fredagseftermiddag, och jag såg att något var fel. Inte i hemmet och inte med mig själv, utan med Grappa. Han hade inte ätit på hela torsdagen, och nu var det nästan en hel dag till som gått. Han var inte glad och barnen skulle komma. De älskade sin hund och jag ville att allt skulle vara bra. Var det då egentligen något fel på Grappa, eller var det jag som hade gjort något galet? Jag hade sett honom gå och lufsa in och ut från köket. Stirrat på sin matskål med ytterligare en härlig biff. Han hade inte rört den utan istället bara tagit några slurp i vattenskålen. Ja, det var helt enkelt inte likt honom, som annars var så glad.

Barnen träffar sin ledsna hund

Barnen kom och Grappa var fortfarande ledsen. Naturligtvis hälsade han glatt på dem, viftade lite med svansen men gick sedan och lade sig för sig själv. Det var då min son kom på vad felet var. Jag hade ju glömt det viktigaste. Det var ju slut på hans torrfoder. Ja, han ville helt enkelt inte äta mera biff, utan vill ha sitt härliga torrfoder som han mådde så bra av. Detta hade jag helt glömt bort. Helt enkelt var det bara att ta bilen till djuraffären och köpa den mat som han längtade efter. Hur kunde jag vara så dum? Ja, nu skulle ju det hela bli enkelt löst i alla fall, då det bara var något så enkelt som fattas så skulle ju detta gå att lösa på några minuter.

Det kostar på att glömma saker

Nu var ju det hela inte så enkelt som jag hade trott. När vi väl kom till djuraffären, så var det slut på det torrfoder jag brukar köpa. Helt enkelt fick vi åka runt ett tag. Grappa, han blev hungrigare och hungrigare. Ja, till slut kom vi i alla fall till en butik som hade det vi sökte. Naturligtvis blev det så att vi var tvungna att köpa något extra för vår bästa vän. Det var mina barns förslag förstås. Det blev en ny hundsäng, vilket då kostade 500 kronor extra. Ja, vad gör man inte för att hunden ska ha det bra?

Nu var ju min son lite extra smart igen. Han sa helt enkelt till mig att nästa gång du glömmer kan du köpa på nätet. De kör oftast hem samma dag och så slipper du ju köpa extrasaker som kan gå till leksaker istället. Ja, vad ska man säga? Smart kille och frågan är om det var jag eller Grappa som gick ett grymt öde tillmötes när allt var klart.

Tags :