Äventyr med Grappa

En eftermiddag efter jobbet

Numera har jag skaffat ett högt staket runt vår trädgård, så att Grappa alltid kan springa både ut och in när helst den lilla jycken vill. Naturligtvis har detta gjort honom mycket gladare och allt är spännande att kontrollera när jag är på jobbet. Det är då Grappa går på upptäckfärd i trädgården. Faktiskt något som inte alltid kan ses som något positivt. Speciellt inte när jag hade köpt en ny och snygg markbelysning till trädgården. Så denna vecka ska det handla om min hunds senaste eskapader i byggbranschen. Vi skulle kunna kalla honom för en totalentreprenör inom grovjobbs sektorn.

Det var en gång en trädgårdsbelysning

Förra veckan beställde jag en snygg och faktiskt ganska så billig markbelysning. Här skulle det bli fint i trädgården. Den kom i början av veckan och planeringen var redan gjord. Jag satte naturligtvis i gång och gräva på de platser den skulle placeras. Här skapades det gångar och härliga platser med vacker belysning såväl som platser med den belysning som krävs för att kunna se vad som finns. Barnen var hemma då det precis var påsklov och jag fick jättemycket hjälp. Det blev väldigt snyggt och effektivt på de platser som skapades. Jag blev jättenöjd och mina barn sa att det blev skitsnyggt. Grappa var förstås med och sprang runt under tiden vi jobbade, och jag hade inte en aning om vad han planerade.

Här hade jycken sprungit runt och tagit reda på allt, för att sedan planera ett ondskefullt dåd. Det fick jag se när jag kom hem från jobbet idag. Här hade han sprungit runt som en mullvad och varit i farten med att gräva upp allt han kunde finna. Helt enkelt var det väl så att han inte alls gillade denna markbelysning, och tog den som en inkräktare på hans revir. Hur som helst är tomten nu i helt kaos och jag behöver återigen hjälp att reparera allt. Mina barn har lovat mig hjälp i helgen. Grappa har fått utegångsförbud, och ligger nu och tittar snett på mig i hörnet av rummet.

Ny lösning för belysning i trädgården

Jag har dock snabbt kommit på en lösning för att alla ska bli glada och nöjda. Detta blir då höga lyktor istället samt spotlights på olika platser. Har man hund så måste den få vara med och bestämma. Jag hade ju inte frågat honom vad han tyckte innan jag började invadera hans revir. Helt enkelt blir detta mycket bättre och det finns inget att gräva upp. Lite dyrt blev det förstås att köpa saker två gånger, men jag ska sätta ut det som är kvar av markbelysningen på nätet för försäljning. Kanske får jag tillbaka några kronor.

Tags :