Äventyr med Grappa

Inbrott i kylen

Ja, nu har jag hämtat mig för något nytt att berätta, men detta hände igår. Jo, denna gång tog det 24 timmar innan jag sansade mig tillräckligt för att berätta denna kusliga historia. Jag skulle ha middagsbjudning för gänget på jobbet och mina barn var hos sin mamma, min tidigare fru. Här var det dags att krydda flintasteken och förbereda korvarna för den stora öl-festen. Jag fixade till allt och lade in det i kylen för en timma innan de skulle på grillen. Grabbarna och tjejerna kom och det blev lite snack och ett par bira. När jag sedan kommer ut i köket så ser jag att det har varit inbrott i kylen.

Det saknades helt enkelt fyra korvar och en av flintastekarna. Dörren stod också halvöppen. Jag såg förundrat på detta fenomen, men visste ju genast vad som hade hänt. Grappa hade varit i farten. Hur som helst hade jag tillräckligt med mat i vilket fall och festen blev lyckad. Efter vi hade ätit såg jag dock en jycke som låg helt utslagen med ett brett leende på altanen. Det är väl egentligen inget att säga, utan är det fest så ska alla vara nöjda. Nu är det dock så att han ser lite snett på den vanliga hundmaten idag, men det kan ju faktiskt vara helt naturligt.

Tags :