Äventyr med Grappa

Snickaren renoverar köket

När människor kommer på besök brukar det aldrig vara några problem. Idag var det dags för snickaren att komma på besök för att ge mig ett kostnadsförslag på köksrenovering. Jag vill naturligtvis ha ett snickrat kök från grunden. Jo, fint ska det vara. Hur som helst blev Grappa alldeles galen, och kunde inte sluta skälla och morra på denna stackars snickare. Jo, Grappa kan faktiskt se ganska så morsk och farligt ut ibland. Jag såg hur den stackars snickaren vred och vände på sig, för att se om hunden satt i hans byxben, så jag fick helt enkelt låta Grappa vara i ett annat rum.

Först då kunde min besökare få fart på sitt arbete med att mäta upp alla detaljer och utrymmen efter mina önskemål. Han jobbade i rask takt för att bli klar så fort som möjligt. Här får jag helt enkelt hoppas att han fick ihop allt rätt och riktigt. Jag gillade också hans prisförslag vilket låg i linje med min budget. Här hade han också hela tiden hört en morrande jycke bakom dörren, så han vågade väl helt enkelt inte salta på priset. Efter detta accepterade jag priset och vi bestämde en tid som mannen skulle komma och påbörja sitt arbete. Jag får väl bara hoppas att han vågar komma tillbaka.

Tags :